Kannattaako oman blogin perustaminen?

Työpaikka

Blogit ovat olleet keskuudessamme jo vuosikymmenen ajan. Siinä missä alussa niiden epäiltiin olevan ohimenevä ilmiö, on huomattu, että ne ovat tulleet jäädäkseen. Bloggaaminen on yhä useammalle suomalaiselle harrastus ja monelle myös tulonlähde. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kirjoittaa blogia, ja aihealueitakin on maan ja taivaan välillä rajattomasti. Mutta kannattaako blogin kirjoittaminen? Miksi sinunkin kannattaisi aloittaa bloggaaminen? Tässä artikkelissa käsittelemme blogin perustamista ja sitä, kannattaako se.

Blogin aihealueen valinta on helppoa ja hauskaa

Aikaisemmin blogien aihealueet keskittyivät pitkälti somevaikuttajien päiviin, päivänasuihin ja kauneustuotteiden arvosteluihin. Nykyisin blogien aiheet kuitenkin voivat olla lähes mitä vain. Mikäli olet todella kiinnostunut neulomisesta, voit aloittaa neulomisaiheisen blogin. Mikäli taas harrastat intohimoisesti triathlonia, voit blogata harrastuksestasi ja kisoihin valmistautumisesta. Voit siis valita itsellesi miellyttävän teeman, ja saada bloggaamisesta iloa päiviisi.

Blogi toimii ajatusten jäsentelynä ja päiväkirjana

Blogin kirjoittaminen voi toimia ikään kuin päiväkirjanasi. Voit kirjoittaa sinne niin hyvistä kuin huonoista hetkistäsi blogin teeman hengessä. Päiväkirjamainen blogi voi auttaa sinua käsittelemään ajatuksiasi ja saada näkemään asiat kenties uudessa valossa. Päiväkirjamainen blogi toimii hyvin esimerkiksi urheilijalle tai urheiluharrastuksestaan kirjoittavalle. Päiväkirjamainen blogi kiinnostaa monesti yleisöä juuri sen aitouden vuoksi.

Blogi voi tehdä sinusta auktoriteetin ja asiantuntijan valitsemassasi teemassa

Mikäli kirjoitat asiapitoistasi blogia esimerkiksi talousasioista, politiikasta tai vaikka tekoälystä, voi säännöllinen blogin pitäminen ja omien näkemystesi esiin tuominen kannattaa. Kun kirjoitat oman asiantuntija-alasi tärkeistä teemoista, voi yleisö lukemalla blogiasi muodostaa sinusta mielikuvan eräänlaisena auktoriteettina teemasi parissa. Asiantuntijablogien määrä ja suosio tulee kasvamaan tulevaisuudessa, joten tämä voi olla sinullekin hyvä mahdollisuus. Asiantuntijablogeista onkin sanottu, että ne ovat 2020-luvun käyntikortteja.

Blogistasi voi kasvaa sinulle tulonlähde

Mikäli kirjoitat blogia teemasta, joka voisi kiinnostaa yrityksiä yhteistyöprojektien merkeissä, voi sinulle syntyä tuloa blogin pitämisestä. Lisäksi, jos blogisi teemaan sopii, voit tehdä sen avulla affiliate-markkinointia, joka tuottaa sinulle affiliate-tuloja. Lisäksi, jos blogisi on suosittu, voit myydä yrityksille mainostilaa blogissasi. Blogi mahdollistaa sinulle siis monta eri tapaa tienata tuloja. Maailmalla, ja myös Suomessa on monia bloggaajia, jotka elättävät itsensä blogia kirjoittamalla. Jotta blogisi voisi tuottaa sinulle tuloa, tulee sinun kirjoittaa sitä ahkerasti. Lisäksi blogisi aiheen tulee olla sellainen, joka voi tuottaa sinulle tuloja.

Bloggaaminen ei ole kuitenkaan nopea tapa rikastua

Vaikka totesimme edellisessä kohdassa, että blogin kirjoittaminen voi muodostua sinulle tulonlähteeksi, ei tästä ole takeita. Maailmassa on valtava määrä blogeja, jotka eivät tuota mitään. Vaikka blogisi alkaisikin tuottamaan euroja sinulle, voi siihen mennä pitkäkin aika. Mikäli siis kaipaat tulonlähteitä nopeasti, oman blogin perustaminen ei ole ykkösvaihtoehto.

Ota huomioon, että blogin kirjoittaminen vie aikaa

Bloggaaja

Mikäli päätät aloittaa kirjoittamaan blogia, vaatii se aikaa ja sitoutumista. On karu tosiasia, että blogistasi ei tule suosittua ja luettua, jos kirjoitat sinne vain silloin tällöin. Bloggaamiseen tulisi siis suhtautua samalla tavalla kuin muuhunkin projektiin, mikäli haluat menestyä siinä. Ole siis valmis uhraamaan aikaasi ja huomiotasi blogiin. Jos tiedät jo nyt, että sinulla ei ole aikaa blogin kirjoittamiselle, ei sinun ehkä kannata perustaa omaa blogia,

Bloggaaminen ei ehkä sovi sinulle, joka tykkäät työskennellä ihmisten kanssa

Blogin kirjoittaminen on lopulta melko yksinäistä puuhaa. Toki blogiin saattaa ilmestyä kommentteja lukijoilta ja heidän kanssaan voi syntyä mielenkiintoisiakin virtuaalisia keskusteluja. Muutoin bloggaaminen tapahtuu yleensä täysin yksin kotoa. Mikäli siis olet tiimityöskentelijä ja kaipaat ihmisten seuraa ympärillesi, ei blogin kirjoittaminen ehkä ole juuri sinua varten.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter

Lue lisää

Bloggaaja
Blogit

Kannattaako oman blogin perustaminen?

Kannattaako oman blogin perustaminen? Blogit ovat olleet keskuudessamme jo vuosikymmenen ajan. Siinä missä alussa niiden epäiltiin olevan ohimenevä ilmiö, on huomattu, että ne ovat tulleet